Bor is akadt...
2011. március 07. írta: metszo_ollo

Bor is akadt...

Nem lehet Szekszárdra menni úgy, hogy bor ne kerülne az ember elé, ha meg már ott van, akkor illik megkóstolni. Így került két kevésbé felkapott pince az asztalunkra: Gódor Attila friss rozéja és a Feiszt pince egy házasítása.
Úgy gondoltuk, hogy az ebéd előtt jól fog esni egy könnyedebb bor, nyílt a rozé, de sokat nem adott, kicsit üres is volt, meg nem is tűnt igazán jól fésültnek, nehéz év volt 2010, azért próbát teszek majd jövőre is a pincével.



A főétel borsos-tejfölösségét próbáltuk kiegészíteni az Erato névre keresztelt syrah-merlot házasítással, keveset hallani a pincéről, pedig a honlapjuk alapján elég igényesnek tűnnek, érdekes módon a kínálatukban sem kadarkát, sem kékfrankost nem találtam, feltűnő ez a borvidéken. Az is kiderült, hogy Feiszték telepítettek elsőként syrah-t a Szekszárdon, ezt eddig nem tudtam, kicsit meg is lepett, nem gondoltam, hogy ők voltak az úttörők.
Kitöltve sötét színű, illata komolyan csábít: fahéj, csokoládé, őröltbors és érett meggy, közepesnél kicsit nagyobb test, savai azonban hangosabbak, élénkebbek, mint azt Szekszárdon megszoktam, ez némiképp megbillenti az egyensúlyt. A tannin szépen belesimul a kortyba, ami egy picit hosszabb is lehetne, de nem elégedetlenkedek, így is meglepetés volt, erős ötöst kap, és kicsivel több figyelmet a pince tőlem, mert ahol ilyen terem, ott könnyen kincset is találhatunk!

Nekem igencsak passzolt ehhez a borhoz a beillesztett zene és még az előadó is a családból való ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr552718256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása