Sir Tavasz
2014. március 28. írta: metszo_ollo

Sir Tavasz

Időnként megkapom ismerősöktől, hogy a blogomon mindig csak a komolykodás megy, meg a sokpontok felelőtlen hajkurászása, miközben ők csak jól használható, mindennapi tippeket szeretnének, segítséget a borvásárláshoz. És igazuk is van, ezért ma este nekik bontottam bort.
A Haraszthy Pincészet nem a fősodor még talán Etyeken sem, pedig például az igen viharvert 2010-es évben is sikerült pár komolyabb bort tető alá hozniuk. A ma estére kiválasztott Sir Irsai fantázianevű boruk az alap, reduktív család tagja, Etyeknek jól álló fajtákból: Irsai Olivér, Királyleányka és Chardonnay. Illatban ennek megfelelően kapjuk is a szinte parfümös virágokat, kis muskotályosságot, citrusokkal megtámogatva. A korty közepesnél kisebb, lendületes, ropogós savakkal és az illatnak megfelelő aromával. Intenzív aromák, zöldalma, grapefruit, kis muskotályosság itt is, de jól egyensúlyoz, szerencsére nem fordul pacsuliba. Jó arányú bor, igazán jólesik inni, most épp a tavaszhoz passzol, de a nyárhoz is fog, könnyed grillezéskor sem okozna csalódást, ezt azért még tesztelem majd. Nem világbajnok bor, de pont annyit ad, amit ígér és ez ma komoly erény. Stabil négypontos szint ez, 1600 forintért szerintem korrekt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr155882319

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Bor blogajánló 2014.03.28. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Bor blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása