Végül csak február lett...
2014. február 04. írta: metszo_ollo

Végül csak február lett...

Na eddig sikerült visszafognom magam, mostantó hivatalosan is átadom magam a furmint áradatnak, szombattól hivatalosan is itt a FurmintFebruár, ami az egyik kedvenc hónapommá vált az elmúlt évek alatt. Az idei program is izgalmasnak tűnik, érdemes a Vinoport oldalán a programokat böngészni, a sok izgalmas kóstoló között ez egyik kedvencem a Mád Mák 2014, amikor a Mák étterem a Mádi Kör boraihoz állít össze menüt, a tavalyihoz képest még szélesebb repertoárral. A fő attrakció persze idén is a Nagy FF kóstoló lesz a Mezőgazdasági Múzeumban, a szervezők tovább csiszolták az egyébként sem tökéletlen rendezvényt, egy újabb teremben is kóstolhatunk majd, ami azt jelenti, hogy a megnövekedett kiállítói létszám mellett sem kell majd lökdösődni. Sajnos a sajtókóstolóra egy céges tréning miatt idén nem jutottam el, így csak irígykedve olvastam a többiek beszámolóját többek között a Bott Csontos vertikálisról. Ha így alakult, akkor én sem teljesen hétköznapit bontottam első februári furmintnak, ugyan a Royal alapfurmintja magában nem ígér extra izgalmakat, de milyen lehet most a 2009-es?
FF_logo_lila.jpgÉrett, palackérett illattal nyit, egész intenzív, fehérhúsúak, főleg őszibarack a vezérfonal. Közepes testhez éppen elegendő a sav, nem tolakszik, de tart. Kerek és sima felületű a korty, enyhe édességérzet, a végén barack mellett finom grapefruitos fanyarság és kis ásványosság. Nagyon jó kis bor ez még mindig, nagyon élő, nem sejteti a véget, masszív öt pontot érdemel, talán vékony hatot is.
A kérdés már csak az, hogy találkozunk-e csütörtökön!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr865797350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása