A fészbuk-bor
2010. augusztus 05. írta: metszo_ollo

A fészbuk-bor

Demetervin Lasa Frizzante 2009
Felbukkant a Facebook-on kedvenc kis zuglói vinotékám, majd hamar világgá is kürtölte, hogy a Demetervin gyöngyözőbora megérkezett a boltba. Nagy szerencsém volt, hogy picivel zárás után még kaptam egy palackkal, ráadásul behűtve, így minden esély megvolt, hogy a lefelébe hajló esténket kicsit felvidítsuk.

Azt tudtam, hogy Demeter Endre már tavaly is készített ilyenfajta nyári italt, ami most még kicsit szokatlannak hat Tokaj-Hegyaljáról, viszont az előző évjáratból nekem már nem jutott, ahhoz viszonyítani nem tudom. Ezért az elvárásaim a mostanában fogyasztott pezsgők és a Gedeon Perle irányába mozogtak, persze egy jó adag kíváncsiság is társul szegődött a származási hely és fajtaösszetétel miatt. Mert az alapbor fele-fele arányban hárslevelűből és furmintból állt össze, ráadásul a tőkéterhelés is 1 kiló alatti volt, minden adva a komoly minőséghez!
Apró buborékok, halványsárga színvilág, friss gyümölcsök illatban is. Virgonc savak, megtámogatva a sok-sok buborékkal, igazán frissítően hat, a korty talán lehetne hosszabb, a lecsengés finom savanykássága követeli az újabb kortyot. A terroir nem jelenik meg markánsan, alig észrevehető, így az is szeretheti, aki valamiért nem barátja a tokaji boroknak. Dundi ötöst kapott és újabb esélyt a visszakóstolásra, ilyen rövid idő alatt nem lehet rendesen megismerni ;)

A jófej pingvin pedig innen ugrott a cikkhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr622201419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása