Bősz Adrián Menoir 2007
2009. július 08. írta: metszo_ollo

Bősz Adrián Menoir 2007

Délután a Corvinnál jártam, maradt még a parkolójegyből húsz perc, gondoltam, akkor már beugrok a Sexardicum borkereskedésbe (VIII. Krúdy Gyula utca 4.) és megnézem, hogy milyen új pincék kerültek a kínálatukba legutóbbi látogatásom óta. Nos, az újak: Bősz Adrián, Rokka-Borműhely és Szeleshát. Úgy döntöttem ma este a feleségemnek is kedvezek, ezért egy palack Bősz Adrián Menoir került kosaramba.

Adrián nagyon szimpatikus, igen szerény srác, az eddig kóstolt borai pedig eléggé rendben vannak. További pluszpont, hogy szekszárdi unokatestvérem osztálytársa volt általános iskolában. Szóval hendikepes a srác ;)

A fajtáról sokat nem tudok, itt olvastam róla utólag egy kicsit. A palackból ennek megfelelően egy igen kedves bor köszön vissza, tipikus "Szekszárd-ízzel". Pirosbogyósok meg kis szilva, a színe pedig meggy, de a vékonyabb fajtából. Egy igen könnyed nyáresti vörösborról van szó, így a tanninok barátságosak és a gyümölcsök uralják a kortyot, de a bor hosszabb, mint azt elsőre várnám. Nem bonyolult, de nagyon jó ivású bor, nálam ez most simán 5 pont.

Kedves Adrián!

Azt írod a cimkén, hogy szerinted ez a borod kecsességében inkább a lányoknak fog tetszeni. Nos, jelentem: feleségem, aki nem nagy vörös párti, igencsak szerette borodat! Ja, és megyünk hozzád kóstolni! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr851235244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Epoxigyanta 2009.07.23. 15:44:41

Ja, hogy Kék Medoc! Így már ismerős. :)
süti beállítások módosítása