Jó társaság
2013. március 12. írta: metszo_ollo

Jó társaság

Vége a februárnak, a hónaphoz köthető furmintőrület is lecseng lassan, már a tavasz közelít (oké, azért "winter is coming" is van), új színű és formájú kavicsokat dobunk a vízbe. Átvezetésként egy Kikelet hársat választottam, pár hete találtam ezt a 2007-est a Borfaluban, kétezer forintért. Ugye ti sem hagytátok volna ott? ;)
harslevelu.jpgBereczék szerintem nem szorulnak komoly bemutatásra (bár a honlap biztosan nem segít sokat az érdeklődőknek…), a tokaji első vonal halkabb feléhez tartoznak, a boraik simán hangoskodhatnának helyettük, szerencsére azok is inkább visszafogott eleganciájukkal, tisztaságukkal hódítanak. Pont ezt reméltem ettől a palacktól is, ráadásul a hárslevelű komoly szerephez jut a Kikeletnél, a furmint után ideje lesz ennek a fajtának is felzárkózni!
A bor kitöltve egész olajosan mozog, első szippantásra kis petrolosság jelzi, hogy hosszabb ideje van már palackban, de a gyümölcsök azért elég hengsúlyosak: fűszeres-almás, egy kis krétás ásványosággal. Összetett illat, pillanatról-pillanatra egy újabb réteget fed fel: izgalmas, kortyra csábít. A korty első pillanataiban jól érezni a maradékcukrot (félszáraz a bor), de pont ezzel marad egyensúlyban, ugyanis a savai vibrálóan élőek, a közepesnél teltebb kortyot vígan elbírják. Aromákban hozza az illatot, kiegészítve egészen szép ásványossággal, a lecsengés sem rövid, nagyon szép bor, valahol a hetes alján, jó lenne még párszor összefutni vele!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr855128139

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Bor blogajánló 2013.03.12. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Bor blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása