Bországgyűlés címszavakban
2010. június 21. írta: metszo_ollo

Bországgyűlés címszavakban

Szóval a sokat emlegetett vizsga befejeződött, szépen sütött a nap, összebeszélt az aznap levizsgázott társaság, gyakoroljuk a szakmát, írány a  Bországgyűlés! Nekem ideálisabb helyen nem is lehetne, pár perc sétára lakom csak a Városligettől, így Dani komámmal már pénteken hét előtt kiértünk. Villámgyors kóstolójegy beszerzés után neki is láttunk a kóstolásnak, ami ezúttal a nagyobb társaság és megünnepelnivaló sikeres vizsga miatt kevésbé lett szakszerű, magyarán összevissza, mindenféle tervezett sorrend nélkül kóstoltunk.
Igazán kiemelkedő bor nem került a poharunkba, de ebben komoly szerepe lehetett az irdatlan hőségnek is, a nap legmelegebb bora címet Tringáék kitüntetett CabSav-ja érdemelte ki és még így is nagyon szépnek találtam, jó lesz normális körülmények között is megvizsgálni! A blogon már megírt Egri Bikavér is tetszett, nekem nem igazán ilyen a bikavér, de igen jóivású, barátságos bor. Az előző (2007) Eszterbauer Tivald is nagyon barátságos volt, el is fogyott hamar, viszont a 08-ast még értelennek éreztem, a pince sem várta még tőle a nagy eredményt. Potenciál van benne rendesen, de még nem az igazi. Dula Bence borait kicsit tüzetesebben megvizsgáltuk, nagyon egyenes, sallangmentes borok, tetszettek is, de kiemelni talán a kadarkát tudnám csak. Egernél maradva kötelességünk volt bevizsgálni Vincze Béla portékáját, nem érdemtelenül kaptak aranyat ar Arcanum franc-ra és merlot-ra, bár nekem még kicsit hangsúlyos a hordó. Csalódást okoztak a Maul borok, valahogy aznap egyik tételük sem mutatta a szebbik arcát, talán csak nem volt szerencsénk.
Fehérben több érdekeset is találtunk, a nyitó Tornai top selection Nagy-Somló megadta a hangot és nagyon szép olaszt találtunk a verpeléti Varsányi pincénél is, ráadásul ezer forintos palackáron szinte verhetetlen ajánlat. Skrabskiék fehérei is nagyon tetszettek, különösen az öreg tőkék olasz, ami acélban erjedt, fában ért, nagyon kedvemre való lett. Az elképzeléseik is szimpatikusak, belátható méretű terület, helyén használt modern technológia, természetesség; meg is jegyeztem őket, találkozunk még!
Gedeonék a tavalyi Perle után Perle rosét is fabrikáltak, de a kékfrankos savai kevésnek bizonyultak, a fehér változat jobban tetszik, grillezéshez tuti azt vinném! Az arany sárfehér és a kövidinka is ideális nyári fröccsözéshez, egy újabb alföldi pince került be a standard tételeim közé!
Fontéknál is kóstoltunk kövidinkát, sokkal kevesebb volt a sava, mint Gedeonéknál, mint utóbb kiderült, ott került bele 10% körüli sárfehér is "savtámogatóként". A Font ezerjó selection az egész társaságnak tetszett, hamar elfogyott egy egész palack belőle!
Béla és Bandi fehérei közül szerettük a sauvignon blanc-t és az értő és kedves kiszolgálást, nem először találkozok velük fesztiválon, de sosem csalódtam még bennük! Sajnos a 96-os sauvignon blanc-t most nem hozták magukkal, pedig óriási élmény, hogy ilyen idősen is milyen szép formában van!
A rendezvény összességében nekem tetszett, bár a kánikulában a borok hűtését nem sikerült maradéktalanul megoldani, cserébe a tömeg elviselhető volt és nagyon sok helyen kínálta a borokat hozzáértő, ami mindig emeli a kóstolás élvezeti értékét.

A képet újfent Rambo kollégánál találtam, úgy tűnik ő sokkal jobban figyel a fotózásra, mint én, nagy szerencsémre.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr192095437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása