Nagy kisborok–bestbuy ezúttal Egerből
2010. május 31. írta: törköly

Nagy kisborok–bestbuy ezúttal Egerből

Hétfőn a Monarchiánál jártam, ajánlották, hogy kóstoljam végig Kovács Nimród Pincészet új EGRI elnevezésű bor sorozatát, nyomatékosításként a kezembe nyomtak egy palackot a fenti sorozatban bevezetendő Bikavérből, hogy fogyasszam egészséggel, így történt, köszönöm!
Úgy tűnik, a Kovács Nimród Winerynek hasonló céljai lehetnek, mint Malatinszky Csabának, azaz a hatalmas, ennek megfelelően - drága nagyborok mellett, kitűnő ár-érték arányú, ezer forint körüli árú „hétköznapi”, asztali borokat dobni a piacra. Teljes szívemből támogatom fenti kezdeményezést, nem hiszem, hogy a multiknál töménytelen mennyiségben kapható gagyi olasz, francia, újvilági borokat ne lehetne lecserélni hasonló árú, lényegesen jobb minőségű magyar termékekkel.
Visszatérve borsorozathoz: fiatalos megjelenésű fólia címkével ellátott palackokat kell majd keresni a madaras tuskóban. Ez a Bikavér Pinot Noir, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos házasítása. Kellemes kicsit édeskés, gyümölcsös illat, telt, gömbölyű, beérett és kiegyensúlyozott, honlapjukon a meleg jelzőt használják, ennél magam sem tudnék találóbbat. Szép, harmónikus, gömbölyű bor, fantasztikus gyümölcsösséggel, mívesen megformált közepes testtel. Nincs gyönge pontja, bár nekem kicsit túl behízelgő, kicsit túl könnyen adja magát, talán egy kicsit túl kacér is, de mindez oly kedvesen, elegánsan jelenik meg, ami lefegyverez, legyőz minden ellenállást, lesöpör minden ellenérvet, elcsavarja az ember fejét.
Azt gondolom nincs nagyon ellenfele ennek a Bikavérnek ebben az ezres körüli árkategóriában. Várom, keresni fogom a polcokon!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr32044254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása