Remetesiller
2010. március 16. írta: metszo_ollo

Remetesiller

Vesztergombi József Siller újbor 2009

Nem rajongok különösebben a rozékért, a sillert viszont nagyon tudom szeretni, ha jófajta. És szerencsére tavaly ebből kijutott, mert a Tüske siller és a Légli Géza-féle Pirosbor is jó áron nyújtotta a felfrissülést. Emellett szintén nem utolsó szempont, hogy viszonylag könnyen hozzáférhető is volt, mert egy évvel korábban hiába tetszett a Köpcös Siller, szinte sehol nem tudtam beszerezni.
A Remete siller kékcsíkoséknál találtam, elég baráti áron, bőven ezeröt alatt. Külcsín nekem pont azt képviseli, amit a borász is, klasszikus vonal, de nem a finomkodó fajtából.
A Szekszárdi Szüreti Napokon volt szerencsénk kicsit többet beszélgetni Vesztergombi Józseffel, elmesélte, hogy szereti nagyon az öreg tőkéit, nem feltétlenül új hordókat használ. Igazi kézműves módszerekről van szó, de mégsem hangoztatja mindenhol.

Sokan vettek részt a házasításban, cabernet franc, merlot, kékfrankos, kadarka is kivette a részét, az eredmény egy rubinpiros színű a bor, málnaszörp ugrik be elsőre, bíztat, hogy kóstoljam meg. Friss illata szamócával, málnával csalogat, de ahol ezek ketten megjelennek, ott más is van: kis ribizli, meggy, még egy kis fanyarság is. Egy kis teste is van, közelít a vörösborhoz, ízében az eper hangsúlyos, savai frissek, ropogósak, tökeletes egyensúlyban van. Egyenes, tiszta bor, igazán társaságba való, remélem nyárra is megtartja jó tulajdonságait, számítanék rá kerti grillezéskor! Csuklóból kiérdemli az ötöst, kis gondolkodás után megkapja a hat pontot, orbitális vétel 1200-ért!

A képet a borász honlapjáról szűrtem, de nem az aktuális évjáratot mutatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr911844128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása