Ezeröcsi a határ!
2010. január 28. írta: metszo_ollo

Ezeröcsi a határ!

Régóta foglalkoztat, hogy 1500 forint alatt milyen jó borokat találhatok. Persze nagyobb eséllyel fut bele az ember egy-két rossz tételbe, mint a drágább boroknál, de hiába, a pénztárca nagy úr, mindennap nem ihatunk Barbárt! A következőkben megpróbálok igazán jó borokra lelni ezeröt alatt, nem riaszt el semmi!
Az első tesztalannyal nem vállaltam nagy kockázatot, Konyári János, a 2008-as év borásza, a Dél-Balaton talán legismertebbje. Honlapjuk ennek ellenére vagy éppen ezért nem túl informatív, 30 hektárt és évi 200 ezer palackot említenek, szívesen olvasnék többet róluk. A borokról sem írnak sokat, de ezek alapján nekem úgy tűnik, hogy a merlot-kékfrankos küvéjük a belépő vörös.
A fajták arányáról csak mások jegyzeteiből tudok tájékozódni, ezek is eltérőek, 1/3-2/3-tól 60-40%-ig terjednek az értékek a merlot javára. Színe ennek megfelelően mély, szinte bíbor, a pohárban viszonylag fürge mozgású. Meleg illatú bor, főként pirosbogyós gyümülcsök és kis szilva érződik. Ízében is ezek köszönnek vissza, kerek, egyensúlyban lévő bor, igazi mindennapi társ. Mind a kékfrankos, mind a merlot fel-fel villan a kortyban, apróbb izgalmakat okozva. Alulról súrolja a hat pontot, talán picit több egyéniség kellene neki, de 1200 körül ezt igazán nem várhatjuk el tőle.
Szerencsés választás lett az első, máris egy stabil, megbízható versenyző került elő, reménykedek a hasonló folytatásban!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr281711308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása