Kaiken Malbec 2009
2011. augusztus 01. írta: wine underground

Kaiken Malbec 2009

A nagy tekintélyű chilei borász, Aurelio Montes 2002 óta az Andok túloldalán is készít borokat. Az argentin borvállalkozás a patagóniai vadlúdról kapta a nevét (Kaikenes), a szortiment a költséghatékonyság érdekében szűk, a design modern és letisztult.
A borászat javarészt két fajtára: a Cabernet Sauvignon-ra és a Malbec-re épít, most az utóbbiból az alapverziót vizsgáljuk meg kicsit közelebbről (Reserva). (A prémium sorozat Ultra néven fut.)

A franciaországi Cahors-ból származó Malbec Argentínában lelt második hazára, ahol igazi „local hero”-vá nőtte ki magát. A Kaiken honlapjáról kiderül, hogy borunk nem 100% Malbec, mivel 7 százaléknyi Cabernet Sauvignon is színesíti.

Meglehetősen temperamentumosan mutatkozik be: mediterrán, buja illatokkal, tömör szerkezettel és szájszárító tanninokkal. Túlextrahált bor, illatában szederre, likőrre és húsra emlékeztető jegyek keverednek fűszerekkel.

Színanyagban rendkívül gazdag, egészen sötét bíbor színű, fekete maggal. Vörösbor nem igazán szokta megfesteni a fogam, de ez után a bor után olyan volt a mosolyom, mint egy vérfarkasé.

A bor 60 százaléka fél évet töltött francia tölgyfahordóban, ami így leírva nem tűnik soknak, viszont a bort kóstolva igen. Inkább agresszív, mint elegáns: nemcsak fából, alkoholból is sok van benne.

Mivel nem igazán beszélgetős bor, így fél óra dekantálás után kipróbáltuk étel mellé is: a pikáns mexikói taco-t jól kiegészítette, de minden bizonnyal egy fűszeres marha steak lenne a méltó párja.

A fotót a Kaiken honlapjáról vettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr343116606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása