Névtelen burgundi
2010. április 16. írta: metszo_ollo

Névtelen burgundi

Az üzenet ennyi volt: "újabb pince a polcokon: Anonym, Etyek. épp a pinot noirjukat kóstolom; könnyű, áttetsző, jó. és még olcsó is. mi kell még? ja, gyertek ti is kóstolni!"

Szót fogadtam és hazahoztam egy palackkal belőle. A palack kinézete nagyon kedvemre való, igényes címke, ügyesen kombinálja a modern és hagyományos grafikai elemeket. Sajnos a feltüntetett honlapon még egyelőre szinte semmilyen információ nincs, remélem hamarosan ez is változik. Annyit azért sikerült megtudni, hogy fiatal borásszal van dolgom, a fővárosból költöztek Etyekre, ahol egyelőre még csak pince van, a szőlőt a környékről vásárolják.
Eddig minden rendben, lássuk a bort! Színe alig, szinte silleres, fürgén mozog a pohárban, könnyű kalandak ígérkezik. Az illata is alátámasztja ezt, gyümölcsök, mindenekelőtt meggy, szilva, háttérben egy kis dió. A nagy pinóra sokszor jellemző, animális-bőrős jegyek most elmaradnak, de csöppet sem bánom! Szájba véve sem okoz csalódást, közepes teste mellé megkapom az illatban ígért friss gyümölcsöket és savai is virgoncak, tannin alig. Elégedett vagyok, mert azt kaptam, amit vártam: ez egy könnyen érthető pinot, izgalmas savval, gyümölcsökkel. Ha még egy kis plusz izgalmat belecsempésznek, akkor elérheti a hatost, így most egy kövér ötöst kap és bár ezeröt fölé árazták picivel, azért így is nagyon jó vétel!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr811924518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása