Kincs mindennapokra
2013. április 10. írta: metszo_ollo

Kincs mindennapokra

Szerintem abban egyetérthetünk, hogy egy szép aszú kincs bármilyen pincében, ezért sem olyan meglepő, hogy a Gizella pince ötputtonyosa 2006-ból már jó ideje pihen nálam a helyén. Kerestem a hozzá méltó pillanatot, majd rájöttem, hogy ez teljesen hasztalan, az ilyen események annyira ritkák, a legjobb lesz, ha megpróbálom a bor által kivételessé tenni a pillanatot. Szívem szerint azonnal elindítanám, a "bonts minden nap egy aszút!" kampányt, aminek én is látom a nehézségeit, de ilyen könnyen nem adhatom fel! :)
Szilágyi Laci pincéjéről sok újdonságot nem hiszem, hogy tudnék mesélni, feltörekvő, szorgalmas, tehetséges tokaji pince az új vonalból, több boráról is írtam már, általában kedvemre való, amit képvisel.
gizella5p_2006.jpgEgy aszú már látványra is egészen megkapó, a bor illata azonban még komolyabb: a kajszi meghatározó, lekvár formában van jelen, szinte krémes már, mellette teafű, hársfavirággal, mézzel, grillázzsal, igazi csábító! A 150g maradékcukor ellenére is hihetetlenül virgonc, amiről a 10-es sav tehet, szeretem, amikor a cukor és a sav ilyen arányú, egy pillanatra sem nehezedik el a korty, csodálom a vibrálást. Emellett az aromák is hozzák azt a sokszínűséget, amit az illat vázolt, a fele hárs-fele furmint recept izgalmasnak tűnik, könnyedén levesz a lábamról eleganciájával. Nem könnyű ezt pontozni, nálam a nyolcpontos ligában játszik, már csak azt kell elérnem, hogy mindig legyen egy palackkal itthon!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr735206224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

revkomarom 2013.04.10. 14:53:57

innám, innám, minden nap innám!!! :-)
süti beállítások módosítása