Ötös!
2012. november 26. írta: metszo_ollo

Ötös!

Jók ezek az évfordulók, most például az jutott eszembe, hogy öt éve még egészen mást gondoltam a pezsgőkről. A szilveszteri bulik ragacsos-édes, kegyetlen fejfájós másnapjai akkor még tartották az állásaikat, nehezen felejtem azt az alkalmat, amikor az enbékettőt ünnepeltük, azt hittük, hogy komoly lesz, hamar kiderült, mégsem leszek kosárlabdázó. Nem meglepő, hogy magamtól szinte kizárólag szilveszterkor fogyasztottam, még csak véletlenül sem ittam a pezsgőt. Ezek után illene pontosan emlékezni a fordulópontra, de sajnos nem megy. A lényeg, hogy ma már nagyon szeretem a pezsgőt, ha pedig champagne-ról van szó, akkor a rajongás sem tűnik túlzásnak.
hungaria_veltelini.jpgA Hungária Extra Dry nagy barátom, megfizethető, több, mint korrekt cucc, egy palack olyan rövid idő alatt fogy el nálunk, mint semmi más, lassan gyanakszunk, hogy az űtartalom mégsem stimmel :) Ezek után kötelező gyakorlat a limitált szériás veltelini pezsgő, főleg, mert a veltelini is egyre inkább beférkőzik a kedvenc fajáim közé. A Hungária pezsgők, method tranvasée eljárással készülnek, a második erjesztés, aminek a buborékokat köszönhetjük, magnum palackban megy végbe. Az erjesztés és érlelés kilenc hónapja (biztos nem véletlen...) után született meg ez a pezsgő, kísérletnek szánják, ötezres limitált palackszámmal. Az illata engem azonnal megvett, ott van az élesztősség, de mellette nagyon izgalmas, kekszes, citrusos, virágos vonal a meghatározó. A buborékok ránézésre nem közelítik meg a champagne-okét, de ebben a ketegóriában ez nem is lehet elvárás. Szájban is marad az izgalom, nagyon klassz savszerkezet, egészen felvillanyoz a chardonnay-k után. A buborékok jól viselkednek, semmi zavaró habzás, ízben masszív gyümölcsösség zöldalmával, citrusokkal, végig lendületes, a kortyvégi kesernye csak színezi, jöhet a következő korty, sima hatpont!
Nem csak az ünnep miatt volt örömpezsgő, kedvemre valót hoztak létre Budafokon, már csak a megjelenésen kellene dolgozni. Mondjuk azon jó sokat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr604925588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása