Életjel Etyekről
2011. október 07. írta: wine underground

Életjel Etyekről

Az Anonym pince egy kéthektáros birtokkal rendelkező kis etyeki borműhely, ahonnan figyelemreméltó tételek kerülnek ki a tulajdonos-borász, Szövényi Áron kezei közül. A pincészet modern, letisztult arculatát Forrai Ferenc, szekszárdi grafikus tervezte.

A minap a 2009-es Pinot noir került a poharamba, amely az Életjel fantázianevet viseli. Csillogó, cseresznyepiros színe alapján tízből kilenc ember biztosan sillernek tippelné. Alapanyagát két különböző klón adta, amelyeket két kiló/tőke terheléssel szüreteltek 2009 szeptember végén.

A pohárból áradó málnaillatot, rafinált fűszeresség, földes jegyek és a finom hordóhasználat árnyalják. Filigrán, kedves, melegséget árasztó bor, lecsengésében a szamóca a meghatározó.

Igen jó ivású, amelyhez zamatai mellett kereksége, élénk savai és moderált, 12 és feles alkoholja is hozzájárulnak.

A 2008-as Pinot-ról is írtunk már korábban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr793285815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása