Egy szép egri hölgy bálba megy
2011. június 29. írta: wine underground

Egy szép egri hölgy bálba megy

Az Észak-Rhone vidékről származó Viognier aromagazdag fajta hírében áll. Savkészletének inkább az északabbra fekvő borvidékek klímája kedvez, ezért nálunk leggyakrabban az Egri borvidéken lehet találkozni vele. Onnan származik a poharunkba kerülő bor is, mégpedig Don Simon, azaz Simon József pincéjéből.

Világos aranysárga szín, olajos széllel. Illata sokrétű és szellőztetés hatására folyamatosan változik. Közel öt éves fehérborról lévén szó, időt kell neki hagyni, hogy ébredés után magához térjen és felöltse legszebb ruháját.

Kezdetben határozott palackbukéval és Sauvignon blanc-ra emlékeztető, szénás-füves illatokkal nyit. Később a citrusos, barackos, gyógynövényes jegyek kerülnek túlsúlyba, egy kis dióval a háttérben. Megigéző, feminin bor. Az ásványosság csillogó ékszerként díszíti, amely a kiváló adottságokkal rendelkező Síkhegy hozománya. A savaknak köszönhetően a tánc igen lendületes, a korty pedig krémes, kerek. Közepesen testes, inkább az arányaival és magabiztosságával hódít. Bár kis kesernyével búcsúzik, remélem, hogy újra találkozunk.


Egészen véletlenül egyik kollegánk is Viognier-t kóstolt mostanában, méghozzá friss, szekszárdi kivitelben.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr213024975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e_easy 2011.07.28. 22:29:51

az illatvilaga teljesen az csak ize kicsit megteveszto, nyilvan kepzetlensegemnek tudhato be de vakon egy sorban total felrevinne. nekem nem SB hanem kicsit somlois olasz feelingem volt elso szippantasra
süti beállítások módosítása