Konzervélmény
2010. november 22. írta: metszo_ollo

Konzervélmény

Borjour Gála, 2010. november 20., ELTE Kongresszusi Központ, Gömb Aula

Nem ültem le vasárnap, hogy megírjam szombat esti Borzsúros élményeimet, mert azt gondoltam, lehet, hogy igazságtalan lenne. Vártam, hagytam letisztulni a gondolatokat és most elmesélem milyen volt a rendezvény. Mert inkább a rendezvényről tudok írni, mint a borokról, a körülmények miatt a lényeg elveszett.
Kicsit ugyanis elszámolták magukat a szervezők (nem szeretném azt gondolni, hogy dollárszeműek lettek, bár a helyszínen sokan erre tippeltek) és a kiválasztott helyszín, ami az előző Borjour Magnum alkalmával még nagyon jónak tűnt, most szűkké és levegőtlenné vált. A beléptetés sem volt zökkenőmentes, a megvásárolt jegyet karszalagra kellett cserélni, azzal végigállni a sort, majd a feltett jeggyel lehetet bemenni. A rendszer nem lenne feltétlenül rossz, de tájékoztatás nélkül már egyértelműen az. Sokan akkor szembesültek azzal, hogy nem váltották karszalagra a jegyüket, amikor már végigállták a rossz sort.
A tér villámgyorsan megtelt és teltházas rock-koncerteket idézett. Csak ott  nem kóstol az ember bort, nem akar pár szót váltani a borásszal és nem akar mindenáron mászkálni, legtöbbször vérmérséklettől függően fejet ráz vagy nem. Sajnos a kóstolás szinte lehetetlen volt a tömeg miatt, leginkább a levegőért küzdöttünk, amikor a borok illatát már erősen meghatározza a közelben tartózkodó emberek parfümje, akkor elmegy az ember kedve az egésztől.
Újításként kommunikálták a szervezők azt is, hogy ezúttal ételekkel is kedveskednek, egész komoly menüt is ígértek, szerencsére nem hittem nekik. Az emeleten elhelyezett pár asztal körül tömörültek az emberek, hogy a frissen kitett szendvicsekből legalább egy-egy jusson nekik a véletlenszerűen feltűnő pincérek tálcáiról pillanatok alatt eltűnt az utolsó morzsa is. Reménytelen vállalkozásnak tűnt szendvicshez jutni, nagyon rosszul járt az, aki emiatt nem vacsorázott meg otthon.
Maga a díjátadó érdektelen és alig hallható volt, maguk a kategóriák is arra utaltak, hogy az ötletelés fázisában éppen nagyon fáradt volt mindenki, mindenesetre lett szépen legjobb bulibor, legjobb randibor és legjobb legjobb vétel is...
Egy résztvevő borásztól megtudtuk, a zárás előtt egy fél órával a rendezők nyomatékosan megkérték a őket, hogy ne bontsanak több bort, így hamarosan minden nyitott palack felértékelődött és pillanatok alatt elfogyott, függetlenül pincétől, fajtától, évjárattól.
Nem vagyok optimista, mert a jövő februári rendezvény már most a honlapjukon szerepel, ugyanezen a helyszínen még kétszer ennyi embert várnak. Menni fog, csak előtte olajos páclével csomagolják be őket egy konzervdobozba!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr542465214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása