Magnum, kipipálva
2010. február 22. írta: metszo_ollo

Magnum, kipipálva

Szombaton rendezték a Késői szüretesek a Borjour Magnumot. Nem hiszem, hogy a boros témák iránt kicsit is fogékony ne találkozott volna a rendezvénnyel, elég komoly hírverést csaptak neki, az elmúlt hetekben mindenhol ez volt a slágerajánlat.
Kis félsz mégis volt bennem, kíváncsi voltam, hogy mennyire tartják be a limitált létszámot és az is kérdés volt, hogy melyik borász milyen tételeket hoz magával. Végül egyikre sem lehetett panasz, bár biztos hiányzott mindenkinek egy-egy kedvenc. Kisebb csapattal érkeztünk, fő a jókedv, így részletes beszámolóra nem is törekednék. Sok szép tételt kóstoltunk, találkoztunk szimaptikus, közvetlen borászokkal, nagyon jól éreztük magunkat. Azért egy pár emlékezetes bort megemlítek:
Hollóvár Hárslevelű 2008: ahhoz megint kevés volt a kóstolási mennyiség, hogy megítéljem az alkoholistás 8 pont jogosságát, de tényleg nagyon szép-irtózatosan koncentrált!
Királyudvar Sec 2007: még nem kóstoltam eddig, ami komoly hiba: gyümölcsbomba, frissítő, Tokaj. Ezzel biztosan meg lehet változtatni a Tokaj sztereotípiákat bárkiben.
Szepsy Furmint 2007: bármikor szívesen innám és az még csak az alapfurmintja!
Gál Tibor: mindkét kínált bora szép arcát mutatta, a Viognier még a Heimann-félénél is jobban tetszett és a "Titi" pinot noir válogatás is hűen bizonyítja a fajta iránti elkötelezettségüket.
Kovács Nimród Winery NJK 2006: sűrű, tartalmas anyag, izgalmas, lendületes bor, kíváncsi lennék hova juthat öt év múlva...
Homonna Birtok Furmint-Hárslevelű 2007: A borász személye is hozzátett biztosan, de a bor magában is nagy élmény volt, amit Attila szemlélete tökéletesen egészített ki. A Furmint pedig még egy picivel magasabban, szóval nagyon elégedetten folytattuk a kóstolást.
Demeter Zoltán édes birtokbora egy teljesen új dimenzióba helyezte az édes fogalmát, ennyire izgalmas, sokrétű édes bort még nem kóstoltam. A szentesi borboltos srác pedig kimondottam szórakoztató volt a beugró kínálgató szerepében!

Érdekes módon elég sok szép pillanatot ajándékoztak a tokaji borok nekünk, erre nem számítottam, valahogy azt gondoltam, hogy a vörösek lesznek nagyobb benyomással ránk. A végén pár apróság, amikkel még jobb lehetne a rendezvény: poháröblítés, mindenkinél kiöntőedény, esetleg komolyabb kínálat a büfében. Na, hasadjon a szőrszál!

A képet Rambo kollegától csippentettem innen, remélem nem haragszik meg érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr961782671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.02.23. 11:08:20

Ha van forrásmegjelölés, nem haraxom :)
süti beállítások módosítása