Könnyű préda
2010. szeptember 27. írta: metszo_ollo

Könnyű préda

Úgy tűnik, hogy végleg elmúlt a nyár, annyi a tikkasztó hőségnek, nekem meg jól ittmaradt egy bor, ami pont oda passzolt volna...

Haraszthy Vallejo Sir Irsai 2009
Egy nyári lakásbúcsúztatóba voltunk hivatalosak, beugrottam indulás előtt a Borfaluba hűtött borért, gondoltam folytatom a nyáreleji sorozatot a kertiborokról, így került kosárba két etyeki bor a friss ropogós savak jegyében.
Az Anonym pince sauvignon blanc-ja nem karcolta meg nagyon a felszínt, illatában és ízében is túl egyszerűnek találtuk, nem volt különösebben emlékezetes.
A másik bor a címben megjelölt tétel volt, könnyed, felejthető kalandnak gondoltam a külcsín alapján: víztiszta címke, súlytalan grafika, bár komoly baj sincs vele. Kibontva azonnal lehengerlő: az Irsai Olivérre és királyleánykára jellemző virágos, muskotályos illatjegyek igazán csábítóak. A korty is tetszik: Olivér kicsit behízelgő stílusa a chardonnay és a királyleányka savaival egyensúlyt alkot. Zöldalmás, vilmoskörtés ízvilág, virgonc savak, kell ennél több? Nagyon hamar el is fogy az egész palack, jobb ajánlás nem kell neki, minket megfőzött, az öt pontot simán megérdemli, talán még azt is megérjük, hogy eljutunk egyszer Etyekre kóstolni?

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr842245028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

töppedt 2010.10.21. 14:06:53

A Haraszthy Vallejo pince borai inkább középkategória, kicsit technós de fejlődőképes. Kár, hogy Neked is anonym a pince, pedig a tulajdonos egy híres magyar előtt tiszteleg a névadással. Haraszthy Ágostont a kaliforniai borkultúra atyjának tekintik Amerikában.

SDB (törölt) 2010.11.17. 15:52:48

Kedves töppedt!
A bejegyzésben az "anonym" nem melléknév volt és nem a Haraszthy Vallejo pincésztre utalt, hanem egy létező etyeki pince neve.
www.anonympince.hu/
Üdv.
süti beállítások módosítása