Ez csak egy egyszerű bor...
2010. március 17. írta: metszo_ollo

Ez csak egy egyszerű bor...

Etyeki Kúria Cuvée 1 2008 Etyek

"Ez csak egy egyszerű dal, semmit nem akar, néha ilyen is kell." - énekli Lukács Laci a Tankcsapdából. Na, ez a bor pont ezt juttatta eszembe. Ebéd után került elénk, ideális zárásnak tűnt a királyleányka és szürkebarát házasítása. Világos szín, zöldessárga, fürgén fickándozik a pohárban. Citrusos illatjegyek jelentkeznek elsőre, később zöldalma és virágok, a savai pedig ropogósak, talán túlságosan is, pedig nem friss bor. Apró szénsavbuborékok teszik még élőbbé, a gyümölcsök csak az osztályozós helyekért játszanak. Szívesen innám egy nyári délután, akár fröccsnek!
Kicsit később, melegedve már nem mutatja ennyire szép arcát, előbújnak a fajélesztőre jellemző ízek és a gyümölcsök is elfáradnak, így a savak magukra maradnak. Négy pontra mindenesetre így is jó és ezerkétszáz körüli árával elég jó vétel!

Az illusztáció innen van.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr1001847152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása