Weninger kék-frankó!
2009. október 29. írta: metszo_ollo

Weninger kék-frankó!

Nem kóstolok olyan sok bort, hogy második esélyt kapjon valami, ami már egyszer kellemetlen pillanatokat szerzett. Emiatt nem kapnak esélyt Sebestyénék sem mostanában, biztos szenvednek is tőle nagyon. Hülyeségnek hangzik, de annyi jó és ismeretlen bor vár még ránk, hogy sokszor tényleg sajnálom az időt és pénzt egy újabb potenciális melléfogásra.
Így voltam emiatt a pincémben lapuló Weninger kékfrankossal is, ami már elég régen került hozzám, megért pár költözést, egy pincebeázást is, szóval egyrészről nőtt a rizikófaktor, ami a sikertelenséget illeti, másrészről meg persze úgy a szívemhez nőtt a palack a sok viszontagság során.

Ha jól emlékszem a furmint kör végén kóstoltunk ilyet 2007-ből, csak úgy levezetésként és akkor mindenkinek hatalmas csalódás volt, savanyú és éretlen benyomást keltett. Nem is jutott el 4 pontig, maradt az após kategóriában, ami azért Weningerék borait tekintve elég sovány.

Tegnap azután összeszedtem minden bátorságom és felbontottam. Hagytam szellőzni egy órát, nem biztos, hogy szükség volt rá, de annyira szép dekanterem van, hogy minden lehetőséget megragadok a használatra.

Ez a kékfrankos az alap Weningeréknél, a Spern Steiner dűlőből származik az alapanyag palalemezes-köves talajról, efelett van ugye a Spern Steiner Kékfrankos, ami meg egy válogatott tétel. A család már évek óta bioművelést folytat a szőlőművelés és a borkezelés során is, tisztelnivaló dolog, annyira gyakorlott kóstoló azonban nem vagyok, hogy ennek ízlelhető előnyeit élvezzem.
A bor színe sötétebb, mint vártam, illatában kis szilvalekvár, meggy. Ízében is hozza a gyümölcsös jegyeket, a savak egyensúlyban, a végén egy pici bors. Finom, vastag 5 pont!

Nagy kár, hogy ez az évjárat már kifutott, mert a 2007-eshez nem lesz bátorságom még egyszer. Bár ki tudja, talán újra képes lesz meglepetésre...

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr361483875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása