„Beszélünk egy borról! Nem rá! Nem mellé!”
2011. október 18. írta: lackó

„Beszélünk egy borról! Nem rá! Nem mellé!”

Trombitás Borház Szentbékkállai olaszrizling 2010

Trombitás Tamás egy remek ember. Pont. Trombitás Tamás egy remek festő és remek szobrász. Szakmai pont. De, hogy Trombitás Tamás milyen borász, azt az idei nyáron tudtuk csak meg. Dicséretünk most egy borára, erre a fent említettre vonatkozik. Mert ha „beszélünk egy borról”, akkor egy borról beszélünk.
Az olaszrizling (ez a „lúzerfajta”, pulzus maradj nyugton!) a Balaton-felvidéken (is) ezer arcát mutatja. De a jó rizlingek itt, a magyar Toszkánában egy „közös nevezővel” mindenképpen rendelkeznek, és ez a talaj. Ez adja azt a kellemes kesernyésséget, amit, sokszor talán tévesen, a fajta jellegének tartanak. És itt van ez Tamás borában is. Ha a Káli-medence „nagyágyúja”, Tóth Sándor (Scheller Birtok) borai a káli erőt, akkor ez a bor a káli eleganciát példázza. Nem nagy és nem kicsi. Nem sok és nem kevés. Hiszem (hisszük), hogy a „stílus” - ahogy az embernek is -  az egyik legmeghatározóbb jegye a bornak. Az vagy van, vagy nincs. És ez eldönti a bor létét is. Ez a bor pedig nagyon „van”. Egy tiszta forma, ahogy a Gazda művészete is az.  
Kapható a Filoxéra Bortékában, ára: 1.900 Ft

„Beszéltünk egy borról. Nem rá! Nem mellé!”

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr933311795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása