Májusi programdömping
2011. április 27. írta: metszo_ollo

Májusi programdömping

Szédület, hogy hirtelen kitavaszodott és egy csapásra szembe találtam magam boros rendezvények, fesztiválok garmadával. Komoly gondban van az ember, hogy melyik ujját harapja meg, mert ennyi rendezvényt végiglátogatni képteleség!
A hétvégén érdemes délre utazni, mert Pécs-Mecseki Borút idén más másodszor szervezi meg hagyományos május eleji Bormajálisát, pécsi borvidéki borászok települnek ki a Ferencesek utcájába, hogy boraikat kínálják az érdeklődőknek a város Kult-Utcájában. Kicsit háttérbe szorul általában ez a borvidékünk ezért különösen érdemes elmenni, mert leginkább olyan pincék állítanak ki, akik ritkán vesznek részt más eseményeken, itt bôvebb infót is találhat minden érdeklôdô.
A Borzsongás is ezen a hétvégén lesz Villányban, immár hatodik alkalommal. Külön buszjárat és rengeteg nem csak a borhoz kapcsolódó program várja az érdeklôdôket, a tizenkét résztvevô pince pedig magában is garancia a jó borokra!
Ha már délnek vettük az irányt, akkor nem érdemes kihagyni a Szekszárd Borvidék Borverseny aranyérmes borait sem, Pécsi Tudományegyetem IGYFK aulájában április 30-án nyilvános kóstoló keretében lehet lemérni, hogy mire büszkék a szekszárdi borászok!
Aki maradna a fôvárosban, az sem marad bor nélkül, pénteken a Tokaj Renaissance Egyesült tagjai mutatják be boraikat a Mezőgazdasági Múzeumban, nagyon erôs a felhozatal, érdemes lesz kóstolni!
Egész hétvégén fesztivál lesz az Erzsébet téren is, balatoni borokat kóstolhatnak itt az érdeklôdôk, szerintem csak az nem talál itt magának kedvére valót, aki nem akar.
Maradva a Balatonnál, a Vinoport segítségével a Balatonboglári Borvidék mutatkozik be a budapesti Vajdahunyadvárban lévő Mezőgazdasági Múzeumban május 5-én, a tizenkilenc pince között ott találunk három Év Bortermelôjét is (Garamvári Szőlőbirtok, Légli Szőlőbirtok, Konyári pince), de rajtuk kívül is van jópár érdekes kiállító, biztos nem hagyom ki Achs-ékat, Bujdosóékat és Légli Gézát sem!
Személyesen is érintettek vagyunk a május 7-én másodszor startoló Borvidék Félmaraton mezônyében Szekszárdon, a táv közben fröccsözhet, aki bírja, de este Bodriéknál már az is kóstolhat, aki napközben inkább a távval küzdött.
A szegediek borfesztiválja idén nekem kimarad, de biztosan olvasunk róla majd több blogon is, tavaly nekem tetszett, még akkor is, ha kicsit túlméretezettnek éreztem, mindenesetre nagyon sok kiállító vesz részt, mégis lesz mindenkinek ideje rendesen végigkóstolni a kínlatot.
Maradok Szegednél, mégiscsak ott töltöttem fôiskolás éveimet, május 28-án tíz fatal villányi borász mutatkozik be, sokszor vetik Villány szemére, hogy nincsen új generáció, kevés a fiatal, tessék, most rendesen rácáfolnak erre!
Az év egyik legkedvesebb rendezvénye minden évben a szekszárdi borászok "évjáratbemutatója" a Petôfi Irodalmi Múzeumban, idén május 26-án lesz lehetôség lemérni, hogy mennyit változtak a borok tavaly óta, nem titkoltan Szekszárd-kedvelôként nekem kötelezô a részvétel!
Készülünk a bloggal több rendezvényen is tiszteletünket tenni, lendületünk függvényében igyekszünk majd beszámolni is a kóstolt borokról és élményekrôl, de a legjobb mégiscsak az lesz, ha mindenki maga is gyûjt élményeket!

Ezúttal a kép egy saját balatoni, Istvándyék teraszán készült tavaly nyáron, a teraszt nem, de jó borokat biztosan hoznak magukkal a Balatoni Borok Fesztiváljára!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr982857241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lackó 2011.04.27. 13:32:36

Szia Laci,

eltévedt a ViFi linkje :)
süti beállítások módosítása