Forduljunk rá az őszre!
2013. augusztus 26. írta: metszo_ollo

Forduljunk rá az őszre!

Nem panaszkodhatunk az időjárásra, meleg nyarunk volt rendesen, persze gondolom ennek nem minden borvidéken örültek ennyire. Annyit azért hallani, hogy a tavalyi aszályt nem közelítette az idei szárazabb időszak, optimista hangokat hallottam legtöbbször, amikor a 2013-as évről beszélgettünk borászokkal.

Több helyen szüretelnek már, szépen beindul a nagyüzem, ami azt jelenti, hogy szépen sorban jönnek a borfesztiválok is! Idén is érdemes lesz Szentendrén a Skanzenbe látogatni a Borünnep alkalmából, mivel idén Tokaj és Szekszárd kerül fókuszba, külön öröm az igazán kézműves Neiner fiúkat és a Breitenbach pincét is a kiállítók között látni, szóval érdemes kilátogatni, akár bemelegítésként a Budavári Borfesztivál előtt. Még mindig az egyik legpazarabb helyszín egy borfesztiválnak a Vár, még akkor is, ha most az átépítések miatt kicsivel kisebb lesz a kiállítók területe. Akit kicsit is érdekelnek a magyar borok, annak ott a helye, a korábbi évektől eltérően viszont idén már nem kóstolójegyekkel kell fizetni, ezzel az újabb sorbanállást el is kerültük! A 22. Budavári Borfesztiválon, a nőké és a hölgy borászoké lesz a főszerep, az ő titkaikat is megismerhetjük a borokon keresztül, emellett a zenei programok is egészen érdekesnek ígérkeznek, bár abban majdnem biztos vagyok, hogy én idén sem jutok el a színpadokig.

A következő hétvégén pedig irány Szekszárd, a Szüreti Napok! Nálam ez évek óta fix program, idén ráadásul még a szombati délelőtti Bonyhád-Bátaszék futóversenyt is bevállaltam bónusznak. Nem fogom nagyon túlragozni a dolgot: a borvidék krémje kiállít, a vöröborok miatt tehát nem kell aggódni, a fehérborokról pedig a  Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter mellett a vendég borvidék Balatonfüred-Csopak is gondoskodik majd, szóval nem fogunk unatkozni! Kísérőprogramok természetesen itt is vannak, ezek közül Forrai Ferenc boroscímke kiállítását jó szívvel ajánlom.

Albergazdát idézve: Fogják a poharukat és ne is tegyék le!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr45476833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása