Február közeleg!
2012. január 11. írta: metszo_ollo

Február közeleg!

Közeleg a február, jön a furmint! Idén harmadik alkalommal is nekifut a Vinoport a Furmint Februárnak, érezhetően szélesebb támogatói háttérrel, ami alatt nem a tengernyi szponzort értem, hanem azt, ahogy a borászok, kereskedők és fogyasztók szépen felsorakoztak mögéjük. A kezdeményezést nemcsak azért tartom jónak, mert a furmint mostanra a kedvenc fehér fajtámmá nőtte ki magát, hanem amiatt is, hogy az egyébként oly' szürke februári hónapot tartalommal töltik meg.
furmint-februar-lila.jpgA nagy kóstoló ezúttal is a Vajdahunyad várában lesz, február 9-én, a válság hatására sem lesz magasabb a belépőjegy ára a tavalyinál, a kiállító borászok névsora pedig garancia, hogy ezúttal is nagyon erős mezőnyt kell majd végigkóstolni. Lesznek új arcok is, Losonci Bálint például itt mutatja be első mátrai furmintját a nagyközönségnek, amivel egy újabb borvidék kerül a furmint-térképre! Sándor Tamás kitűnő sajtjai mellett Szántó Tibor furmintos csokoládékölteményei képviselik a "nemboros" kiállítókat.
Ráhangolódásképpen egy tíz tételből álló furmint sort is összeállítottak a sajtótájékoztatóra a szervezők, a Gizella 2009-es Szil-völgye nyitotta a sort, Györgykovács Imre 2003-asa zárta, közte pedig szépen sorakoztak a furmintok Árvayéktól, Bottéktól, Orosz Gábortól, Szepsy Istvántól, Demeter Zoltántól és a Hollóvár pincétől is. Újfent bebizonyosodott számomra, hogy nincs még egy olyan fajta az országban, amiből ennyire erős sort lehetne összehozni! Azt hiszem bemelegítésként keresek is egy furmintot ma estére!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr153533653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fiatalborivo 2012.01.12. 11:32:18

Aznapra én is tervezek egy pár üveges bevásárlást és otthon elkortyolgatjuk barátokkal.

metszo_ollo · http://hozamkorlat.blog.hu/ 2012.01.12. 12:10:18

@fiatalborivo: egy csomó kereskedés is akciózik majd februárban, jó kis sorokat lehet összerakni! azért, ha úgy alakul, ne hagyd ki a kóstolót sem, tavaly nálam az év legjobb kóstolója volt minden szempontból.
süti beállítások módosítása