Pólóban egyértelműbb...
2010. augusztus 31. írta: metszo_ollo

Pólóban egyértelműbb...

Véletlenül alakult úgy, hogy Dani barátomhoz a vacsora mellé egy Hardy's Cabernet Shiraz-zal a hónam alatt állítottam be, ő pedig Konyáriék hasonló tételével készült. Nagyon kíváncsiak lettünk mindketten, még akkor is, ha tudtuk, hogy a két bort elvileg nem egy árkategóriába szánták: az ausztrált 5 font körül árulja az egyik legnagyobb lánc Angliában, Konyáriék pedig 3000 körülire lőtték be a sajátjuk árát. Jól sikerült a hátszín, ebben nagyon jók Daniék, már csak a borok voltak hátra!

Hardys, Stamps of Australia, Shiraz-Cabernet Sauvignon 2009 Vintage
Illatában cseresznye, érett szilva, kis fehérbors és némi vanília, igazán csábító! Szájban még egy picit hozzátesz: a gyümölcsök mellé kis csokoládé és fahéj és csatlakozik, tanninja érett, de talán a savai picit hangsúlyosabbak, közepes test, lecsengése közepesen hosszú, igazán harmonikus bor, nagyon jólesik kortyolni, megédemi a hat pontot! Az egyetlen, ami hiányzik, az talán egy kis izgalom, mindkét fajta felismerhetően benne van, fajtajellegesek is, a hordó sem tolakszik, egy körzővel-vonalzóval megtervezett és jól kivitelezett bor.

Konyári Cabernet Syrah 2007
Sötétebb színű, mint az előző, de illatában jóval visszafogottabb, eléggé hordóhangsúlyos elsőre. A korty is világossá teszi, hogy nem ő a kedvesebb: a tannin nem elég sima, a gyümölcsök másodhegedűsök, a hordó fája is jelentős és a korty vége az alkoholról szól. Nincs igazán nagy formában, pedig villanásokra felfedezhető benne a nagy bor, de a következő kortynál már megint egy másik arcát mutatja. Férfias, kicsit komor bornak tűnik, az ausztrálhoz képest fésületlen is, így csak egy erős négyes jár neki (remélem jót tesz neki az ösztönzés), viszont kíváncsivá tett, igyekszem még kóstolni később, hogy vajon jót tesz-e neki az idő.

Vízilabdában egyértelműen jobbak voltunk a közelmúltban az ausztráloknál, ez a vlv.hu-n talált kép a pekingi olimpián lejátszott meccsen készült, amin 13-12-re győztünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr572253205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása