Low-budget
2010. január 31. írta: metszo_ollo

Low-budget

Thummerer Bertram cuvée 2006

Alacsony költségvetés jegyében az este egy Thummerer bor következett. Szinte mindenhol kapható, 1000 forint körüli áron, kíváncsi voltam, hogy mit tud.
Thummerer Vilmos 1995-ben volt az Év Bortermelője, az eddig kóstolt borai mind korrekten elkészített tételek voltak, igaz, az csúcsboraihoz, dűlős tételeihez eddig még nem volt szerencsém. A zászlósbor Vili papa cuvée-től például többször is a címke borzasztó betűválasztása riasztott el, hiába no, tipográfiailag érzékeny borfogyasztó vagyok...
No és akkor Bertram! Fehér társát Bertát nyáron többször is választottuk, könnyen érhető, gyümölcsös bor, vörös párjától is pont ezt vártam. Nem is kell csalódnom, közepes rubin szín, fürge mozgás. Ízében elsőre a kékfrankos dominál, majd jelentkezik a merlot is, gondolom a frissességét pedig a blauburger adja. Savak egyensúlyban, gyümülcsök intenzven, itatja magát, mi kell még? Egy kis izgalom nem ártana, de ennyi pénzért dőreség lenne elvárni, vastag négy pont, újabb bizonyíték, hogy van élet ezeröt alatt!

A képet a thummerer.hu oldalról kölcsönöztem

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr131718219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása