Friss-ropogós, punktum!
2010. február 03. írta: metszo_ollo

Friss-ropogós, punktum!

miklóscsabi punktum 2008

Novemberben Angliában jártunk és a mármajdnem sógorom bontott egy osztrák zöld veltelinit. Igen szép bort fogtunk ki, hamar el is fogyott, szép emlékeket maga után hagyva. Arra mindenesetre jó volt, hogy jobban odafigyeljek a fajtára és megpróbáljam felderíteni az itthoni kínálatot.
Elsőként miklóscsabi punktum fantázianevű bora került utamba. Tetszik a borász filozófiája, amit címkéin is aktívan kommunikál, a dizájn is rendben van nagyon, izgalmasak-színesek és a tipójuk is okés legtöbbször. Odafigyel az apróbb részletekre a dugó feliratozástól a címkén át a kapszuláig, amivel nagyon egyetértek, mert hiába jó a bor, ha a vásárló nem kívánja meg, nem fogja kosarába rakni. Az egyetlen problémám Csabi boraival csak az elnevezések véletlenszerűsége, én valahogy nem tudom megjegyezni, hogy melyik fantázianév mögött mi rejtőzik. Apró feketepont csak, hogy honlapjuk csöppet sem friss, a 2005-nél frisebb borokról semmi hír.

Nem ismerem a móri borokat behatóan, mégis azt gondolom, hogy tipikus mórival van dolgunk. Szalmasárga színe és citrusos-fehérborsos illata után ugyanis ropogós-friss savak a meghatározók a gyümölcsök mellett. Krémes, sima a korty és hosszú a lecsengése. Pont olyan hosszú, hogy mire elillan, már kívánom is a következőt...
Nagyon tetszett, 6 pontot nekem megér, főleg, ha 1600 körüli árát is mellétesszük!

A mellékelt képen a bor címkéjének egy részlete látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr501727596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása