Új arcok a placcon
2013. november 25. írta: metszo_ollo

Új arcok a placcon

Ráadásul most pont nem is borászokról van szó! Két lelkes kis társaság tűnt fel mostanában, ami egy hétvégi rendezvény kapcsán került a látóterembe. A Bor mindenkié gerillaborozós csapata már korábban is megvolt nekem, de azt nem tudtam, hogy egyikük, Petrányi Gábor időközben leigazolt a Palack borbárba. Ennek eredményeképpen frissült a kínálat, némileg átalakult a koncepció. Ismerőseim már eddig is dícsérték a csütörtöki kóstolóikat, ezek sikerét próbálják überelni, rendszeres borfesztiválokat terveznek, befogadható méretben, közérthetően. Ennek első állomása lesz a pénteki Fiatal, szerethető Tokaj névre keresztelt kóstolójuk, ahol öt hegyaljai borász mutatja be portékáját: személyesen találkozhatunk sétáló kóstoló keretében a Pelle Pincétől Pelle Mariannal és Lászlóval, a Barta Pincétől Takács Alexandrosszal és Barta Károly tulajdonossal, a Gizella Pincétől Szilágyi Lászlóval, a Szent Tamás Pincétől Balassa Istvánnal és a Royal Tokaji képviseletében a fiatal főborász Osváth Fruzsinával és Hajós Dániellel. Mindenki legalább három borát magával hozza, de szó esett meglepetés borokról is. Gáborék igyekeznek minden előítéletet megszüntetni a borral kapcsolatban, hisznek abban, hogy ezek a minifesztiválok alkalmasak lesznek arra, hogy a bor iránt érdeklődő fiataloknak irányt mutassanak. Én szurkolok nekik, klassz lenne sok-sok új arcot is látni a boros rendezvényeken!
szilvolgy.pngPont a rendezvényekkel kapcsolatos probléma vezetett a Bornaptár megszületéséhez is, az ötletgazdák egyszerűen nem találták meg az őket érdeklő programokat. Szerencsére volt egy fejlesztő és egy grafikus köztük, így adta magát az ötlet. Pár hete indult az oldal és máris többszáz programból válogathatunk, kereshetünk helyszínre, borászra. Külön öröm grafikus lelkemnek, hogy nagyon letisztult, átgondolt a kezelői felület, jár a pirospont. Egyelőre főként a facebook eseményekből gyűjtik az adatokat, de egy regiszráció után bárki tölthet fel saját maga is eseményt. Nem kérdés, hiánypótló oldalt hoztak létre, szurkolok nagyon, hogy nem fogyjon el a lendület!

A képen Szil-völgy dűlő, szinte biztos vagyok benne, hogy innen is kóstolhatnak majd bort péntek esti rendezvényen a Gizella pincénél!

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr435654083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása