A Várba fel!
2013. szeptember 13. írta: metszo_ollo

A Várba fel!

Már a nyitás napján meglátogattam a Várat, ennek egészen egyszerű oka volt most, sajnos a további napokra más programom akadt. Ha már ott voltam, igyekeztem kicsit élvezni a hangulatát, nem volt szempont, hogy legtöbb bort kóstoljam meg. Azért így is jópár tétel belefért, ezekből állítottam össze egy főként fehérboros listát, hátha valakinek szüksége lesz útmutatásra.

Bott Frigyes Granum 2012
Igazi birtokbor, Pinot blanc, sauvignon blanc, tramini és olaszrizling. Dinamikus, elegáns bor, lendületet ad a további kóstoláshoz.

Domaine De L'Éveché Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs
Egy Champagne mindig jól jön, de ez a crémant is nagyon szép, finoman toast-os, nagyon elegáns, hosszú, ráadásul árban is egészen kedvező!

Balassa Mézes Mály Villő Furmint 2011
Ez a bor annyira egyértelmű, hogy nincs mit magyarázni rajta, levesz a lábadról! Ha van rá energia, akkor érdemes a másik két Balassa furmint után kóstolni, kizárólag a kontextus miatt :)

Gizella Szent Tamás Hárslevelű 2011
Erősödik a hárslevelű vonal Szilágyi Lacinál, már kóstolható a 2012-es Szil-völgy hárs is, de ez sokkal kiforrottabb, tömörebb, mégsem nehezül el egy pillanatra sem!

Sabar Rajnai rizling 2012
Friss árú a piacon, az évjárat forrósága ellenére is szép savak, rengeteg gyümölcs, finom ásványosság, kis maradékcukor kerekíti.

borfeszt2013.jpgLenkey December 2005
December közepén, már kétszer aszúzott területről szüretelt furmint, mikrotétel, párszáz palackkal. Érdekes, sherry-s jegyek illatban, mellette pörkölt dió, almáslepény. Feszes szerkezet, egészen jó savak. Magán viseli Géza kézjegyét, más sorból kilógna, ide tökéletesen passzol.

Bősz Adrián Cabernet Franc 2009
Egyelőre kevesen tudnak Szekszárdon alacsonyabb alkohol mellett érett és koncentrált borokat készíteni, Adrián már tud. Ez a CF úgy lett komoly bor, hogy közben nem vesztette el a gyümölcsösségét, nem nyomta agyon a hordó és egy pohárnál több is jól esik belőle. Kár, hogy gyakorlatilag már elfogyott, a Várban búcsúzik.

Vida Péter Hidaspetre 2011
Az egyik kedvenc kékfrankosom, méltó az Év Bortermelője címhez. Mindenből pont annyi van benne, amennyi kell és mellette még elegáns is. 

Gizella Aszú 6p 2007
Búcsúzni aszúval illik, ez tökéletes lezárás, a remek savaknak hála nem nehéz, inkább könnyed stílusú. Rengeteg gyümölcs, nagyon hosszan, még a Lánchídon is tart.

A képet pedig itt találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr765510888

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Bor blogajánló 2013.09.14. 13:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Bor blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása