Vida Estve 2005
2012. február 02. írta: metszo_ollo

Vida Estve 2005

Nehéz egy borissza élete, az enyém legalábbis nem egyszerű, mert minden alkalommal, amikor bontok valamit, újdonságra vágyom. Ezzel a vággyal viszont szemben áll a családi költségvetés, az ember nem költhet annyit borra, amennyit szeretne. Már szeretnék egy ideje Vida borról írni, de a komoly tételekhez alkalom illene, ezért nagyon megörültem, amikor a pince egyik alapbora bukkant fel előttem, tökéletesen passzolt a képbe több szempontból. Egyrészről kétezer forint alatti ára miatt, másrészről pedig érdekelt, hogy mit mutat az Év Bortermelőjének alapházasítása.

A pincéről és a borászról elég könnyen találni naprakész információt, ezzel én most nem is foglalkoznék, a szekszárdi kerekség-kedvesség Vidáékat is meghatározza, a La Vida nevű prémium borcsalád pedig a legkifinomultabb ízlésűeket is kiszolgálja. Egyszer mindenképpen érdemes ellátogatni a pincébe is, Vida Péter különösen szuggesztív kóstolókat tart, távozáskor az ember egészen másként tekint a szőlőre és borra, mint előtte.
vida_estve_05.jpgA kis kitérő után lássuk miként teljesít az alapbor! Kitöltve illata elsőre zárkózott, de kis pörgetés után előbukkanak a gyümölcsök, ribizli, meggy, mindez enyhe hordófűszerekkel, azonban van egy kis tompaság is benne.
Közepes test, a kortyban elsőre a pinot savai dominálnak, picit később kap szót a tannin is, amiből azért nincs nagyon sok és kellemesen be is simult már. Nyoma sincs a túlérett lomhaságnak, savai feszesek, gyümölcsök inkább a háttérben, 2005-ös szüret nem most volt, kicsit fakóbbak már, de a korty még nagyon messze attól, hogy kiürüljön. Lecsengése közepes hosszúságú és leginkább a barátságosan búcsúzó tannin miatt emlékezetes.
Nem egy rajongószerző Vida-bor, arra ott van a La Vida sorozat, de korrekt bor még mindig, bár sokáig nem érdemes tartogatni. Masszív négy pontot érdemel és itt nincs megállás, további Vida borok várják már a sorukat, hogy megkóstoljam őket, egy kicsit erre még várni kell, mert februárban a furminté a főszerep!

A kép forrása pedig ez itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr234050361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása