Badacsonyi best buy
2012. november 08. írta: wine underground

Badacsonyi best buy

Sabar_szürkebarát.jpgA Sabar borház boraival idén nyáron találkoztam először, amikor Badacsonytördemicen elvetődtem a Badacsonyi Bortár nevű vinotékába, ahol saját boraik mellett más badacsonyi pincészetek borait is árulják. Azóta jártam a Káptalantótiban lévő pincénél (a borászat névadója a Káptalantóti határában fekvő Sabar hegy, ahol az öthektáros birtok központja található) és végigkóstoltam a főleg fehér fajtákra épített, fajtajelleges és tiszta borokból álló szortimentet, amelyek kapcsán külön öröm a visszafogott (1500 Ft alatti) árazás. Akkor a 2011-es Olaszrizling volt a személyes kedvencem (zamatgazdagsága és komplexitása miatt), aztán most ebben kicsit elbizonytalanított a 2011-es Szürkebarátjelen poszt főszereplője, amely 1200 Ft-os árával kapitális „best buy”.

Világossárga színű bor egészen halvány rózsaszínes villanásokkal a pohár szélén. Kristálytiszta, kifejező illat őszibarackkal, körtével és vaníliával, amelyet tovább árnyalnak a néha bevillanó fehér virágos jegyek. Már a pohárban súlya van, a korty lédús, enyhén krémes és édeskés. A termőhely ásványainak hatása mindvégig tetten érhető, ami komolyságot ad a bornak. Savai szépen tartják extraktgazdag testét és 13-as alkoholját. Tartalmas és karakteres bor, amely legalább annyira badacsonyi, mint Szürkebarát.

A palackfotót a Sabar honlapról vettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr754897129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása