Ha a hegy nem megy...
2011. április 22. írta: metszo_ollo

Ha a hegy nem megy...

Vylyan Montenuovo 2007
Nekünk kimaradt a Vylyan-féle hegymászás Dobogóval, csokival, búsulásra azért nem adtuk a fejünket, bár saját zsebbôl nem valószínû, hogy Dobogó-tesztet finanszíroznánk ;)
Ettôl függetlenül több aktualitása is volt az esti borválasztásomnak, nagy akcióban van a Montenuovo több helyen is, meg ugye van az a lengyel ember, aki kavarja a magyar állóvizet merész kritikáival. Szóval ô említette a Duennium kapcsán, hogy mennyivel kedvesebb neki a Monte, eszembe jutott, hogy van egy palackkal még a pincében, régen is volt terítéken, minden adott volt, hogy kibontsam.
A Montenuovo-t standard boromnak mondhatom, még nem fogtam vele mellé, és bármilyen vendégségbe viszem magammal, általában tetszést arat a kevésbé borissza körökben is. Nem csoda, a cabernet franc, syrah és merlot mind olyan fajta, ami elsôre is könnyen megmutatja szépségét, ebben a házasságban pedig a negyedik fél, a zweigelt is igen jól érzi magát (gondolom, hogy marketing szempontból nincs feltüntetve a palackon, finnyás nép a magyar, a cvájgelt meg nem elég úrifiú).
Kitöltve nagyon kedves bor: sötét színe melegséget sugároz, illatában pedig édes, érett gyümölcs (feketeribizli, meggy), sok-sok szederrel, csokival, fűszerekkel, pici fülledtséggel a végén. A korty is izgalmas, a közepesnél nagyobb testet fürgén mozgatják a savak, az elején szinte alig veszem észre a tannint, jól besimult, lágy, nem hangoskodik. Érdekes, hogy nem mondanám igazán nagy (testű) bornak, bár ahhoz áll közelebb, mégis ügyesen hozza a könnyedebb vörösborok gyümölcsösségét, igazán jó inni, csúszik rendesen! Hat pontot megér nekem, főleg akciós időkben, érdemes lesz későbbre is eltenni pár butéliával, kíváncsi vagyok mennyit alakul.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr952845264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e.bence · http://borozunk.hu 2011.04.25. 10:34:29

Mi szombaton bontottunk egy üveggel. Nagyon ízlett.
süti beállítások módosítása