Homoki vörös
2010. március 25. írta: metszo_ollo

Homoki vörös

Csongrádi Cuvée
Ajándék volt, én meg kíváncsi, így kinyitottam. Cabernet Sauvignon és kékfrankos házasítása, az évjárat nincs megjelölve a palackon, itt már sántít valami. Alkoholja 12-es, nem feltétlenül magas cukorfokra utal...
És milyen a volt? Színe rendben: meggyvörös, pohárban fürge nagyon, extrakt nem túl vastag. Illata visszafogott, főként éretlen gyümölcsökről szól, savanyás meggy, ribizli és egy kis pirospaprika. Ízben is hasonló: a kékfrankos markáns savai mögül csak rövid villanásokra bújik elő a gyümölcs, a cabernet tanninja sem tud meghatározóvá válni. Vékony bor ez, éles savakkal, olyasfajta, amit minden pincesoron talál az ember, ha bekopog egy kis borért. Két pontnál többet nem ér, még ha "pirosfröccsnek" el is megy. Most már komolyan szeretnék egy igazán jó csongrádi bort inni!

Ha több infóra lenne szükség, akkor itt egy videó Sziámival és Pálfi György borásszal, amiből az is kiderül hogy kerülhetett Munkácsy a címkére.

A bejegyzés trackback címe:

https://hozamkorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr831866575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása